Skip to content

Advies & Counseling

Binnen onze maatschappij spelen cultuurverschillen, maatschappelijke vraagstukken en actualiteiten. Als u het even niet meer weet, zoekt u naar mogelijkheden om verder te komen. Welk probleem dient zich aan en wat biedt de oplossing? 
U krijgt advies vanuit ervaring, deskundigheid en een gekleurde kijk op het geheel. 

Complexiteit in samenleven en of samenwerken

Soms lukt het u niet om met een ander een zelfde voorstel of standpunt te hebben. U wijkt te ver uiteen waardoor kwesties of het processen vastlopen en oplossingen ver weg lijken. Samen moet u een alternatief bedenken om door te gaan. Dit vraagt om een onafhankelijke, objectieve kijk en een neutrale benadering. 
Onder begeleiding leert u hoe te handelen en wat u van elkaar mag verwachten. 

Waar komt uw kennis vandaan? Komt dat door wat u is uitgelegd of uit een boek of van horen zeggen? Of van een geloofsovertuiging of een leefwijze van een eeuwenoude traditie? Is het een samensmelting van leefwijze en geloof en waar maakt u de scheiding? Wanneer past u uw leefwijze aan en wanneer hanteert u uw geloof? 

Islam leefwijze of geloof

Hoe kom ik binnen?

U vraagt zich waarschijnlijk letterlijk en figuurlijk weleens af: hoe kom ik binnen? U trekt als 1e uw schoenen uit. De schone vloer maakt u niet vuil met de viezigheid van buiten. Letterlijk bent u binnen en dan? 
Het figuurlijke binnenkomen vraagt meer van u!
Is er een taalbarrière waardoor u elkaar niet begrijpt? Denken u en de bewoner hetzelfde? Herkent u zichzelf niet in de ander? 
Wat heeft u nodig om figuurlijk binnen te komen?

Er zijn genoeg situaties waarmee u zich aan een ander verbindt. Dat kunnen zelfs hele kleine dingen zijn. De toenadering zoeken met de ander is echter niet voor iedereen eenvoudig. Dat is jammer, samen maak je toch meer mogelijk. Het hoeft natuurlijk niet bij onbekend maakt  onbemind te blijven!
Met trainingen krijgt u middelen om verbinding te zoeken.

Verbinding zoeken en realiseren

Eer-gerelateerd

Het ontbreken aan ervaring bij eer-gerelateerde situaties zorgt voor onbeantwoorde vragen. De hulpverlener verstijft en kan niet op een juiste manier reageren of handelen. Biedende hulp bij eer-gerelateerde situaties vraagt kennis en deskundigheid. 
Met basiskennis is de deelnemer zich bewust wat bij eer-gerelateerde situaties juist wel of absoluut niet kan.

FATIMA-ZOHRA SIDALI

Het maakt niet uit waarvandaan u komt. Vertrekken uit een veilige omgeving is zoeken naar geborgenheid. Uw innerlijke strijd naar herkenning start en uw verrijking begint. U past uw gedrag aan en deelt uw gevoelens en/of beleving of houdt dat juist dichtbij uzelf. Wat heeft u nodig om te zijn wie u bent? Wat heeft u nodig om elkaar te horen en te begrijpen? Hoe reageert uw omgeving en de maatschappij wanneer u van zich laat horen? Of juist zwijgt en onzichtbaar blijft? Wat heeft u nodig van uw omgeving of de maatschappij? Wat biedt u uw omgeving of de maatschappij? 

CRKBO_Instelling

Hoe anders! Vraag ik me weleens af. Hoe anders!

Wat je zegt, ben je zelf!

Van tijd tot tijd is het nodig om naar uzelf te kijken. Wie bent u en wat doet u? Wat zorgt ervoor hoe u bent en dat u doet wat u doet. Ieder denkt en handelt vanuit zijn eigen waarheid en ervaring. Dat is niet altijd de waarheid en ervaring van anderen. U kunt daarop vast lopen. Door te kijken naar uzelf krijgt u andere inzichten.  

Logo LVSC PMS

Passie voor professioneel begeleiding