Skip to content

Voorlichting-Educatie

Als groep, organisatie of individu wil je graag meer weten over de ander. Wat zijn de verschillen en hoe vinden we elkaar? Wat zijn de overeenkomsten en raakvlakken waarmee we de andere cultuur beter begrijpen? Hoe bieden we ruimte en respecteren we elkaar om te zijn wie we zijn. Hiermee ontstaat verbinding, saamhorigheid en acceptatie in een leven met en naast elkaar.

Wat je zegt, ben je zelf!

Van tijd tot tijd is het nodig om naar uzelf te kijken. Wie bent u en wat doet u? Wat zorgt ervoor hoe u bent en dat u doet wat u doet. Ieder denkt en handelt vanuit zijn eigen waarheid en ervaring. Dat is niet altijd de waarheid en ervaring van anderen. U kunt daarop vast lopen. Door te kijken naar uzelf krijgt u andere inzichten.  

  • in een individueel proces onderzoeken wij uw persoonlijke (hulp)vraag. We kijken naar uw (werk)ervaring en hoe u daar professioneel mee kunt omgaan. U verrijkt daarmee uw (werk)ervaring en uzelf
  • een groep professionals ontwikkelt kennis over een uitdaging of probleem door samen naar antwoorden te zoeken. Deelnemers vergroten hun deskundigheid en kwaliteit van werken.

Anders denken

 Echte veranderingen beginnen bij anders denken. Loskomen van wat u uit uw jeugd heeft meegekregen of hoe u over ietsdenkt. Tijdens verschillende fases in uw leven horen veranderingen en aanpassingen. Dit brengt de tijd en situatie met zich mee. U heeft daarvoor bewustwording nodig om anders te doen, te denken en te handelen.

Spanning en stress

Heeft u vaker de dokter bezocht en mankeert u lichamelijk niets? Dat moet een opluchting zijn, u bent gezond!Toch blijft u na deze opluchting lichamelijke klachten voelen. Volgens de dokter ervaart u veel negatieve stress en spanningen. Wat kunt u doen en wat heeft u nodig om van deze onverklaarbare klachten af te komen? En hoe voorkomt u in de toekomst dat deze klachten opnieuw opspelen?

.

Eer-gerelateerd signaal

Wanneer spreekt men van eer en op welk gebied komt eer voor? U leert te signaleren, te herkennen en te handelen. Krijg met een familieschema duidelijk waar de dreiging vandaan komt en/of wie belang heeft bij eer-gerelateerde conflicten

Inter gesprekken

Hoe kunnen we elkaar toch begrijpen als we er verschillende culturen op na houden. Wat voor de een vanzelfsprekend is heeft voor de ander een andere betekenis of gelden er andere normen en waarden. Hierdoor kunnen er misverstanden ontstaan waardoor men niet zich niet begrepen voelt zowel de hulpverlener als de hulpvrager. Dit maakt het communiceren lastig en kan het gesprek en/of proces stagneren wat mogelijk weer tot ander consequenties kan leiden.
Wat heb u nodig om die gesprekken aan te gaan? Hiervoor zijn verschillende methodieken en handelingen.

Info

+31 (0) 6 4852 4217
info@saisconsulting.nl
iphone

Wilt u uw kennis verrijken? Neem dan contact met mij op via het contactformulier. Binnen 5 werkdagen krijgt u een reactie. In een persoonlijk gesprek maak ik ook graag kennis met u.

FATIMA-ZOHRA SIDALI

Het maakt niet uit waarvandaan u komt. Vertrekken uit een veilige omgeving is zoeken naar geborgenheid. Uw innerlijke strijd naar herkenning start en uw verrijking begint. U past uw gedrag aan en deelt uw gevoelens en/of beleving of houdt dat juist dichtbij uzelf. Wat heeft u nodig om te zijn wie u bent? Wat heeft u nodig om elkaar te horen en te begrijpen? Hoe reageert uw omgeving en de maatschappij wanneer u van zich laat horen? Of juist zwijgt en onzichtbaar blijft? Wat heeft u nodig van uw omgeving of de maatschappij? Wat biedt u uw omgeving of de maatschappij? 

CRKBO_Instelling

Hoe anders! Vraag ik me weleens af. Hoe anders!

Wat je zegt, ben je zelf!

Van tijd tot tijd is het nodig om naar uzelf te kijken. Wie bent u en wat doet u? Wat zorgt ervoor hoe u bent en dat u doet wat u doet. Ieder denkt en handelt vanuit zijn eigen waarheid en ervaring. Dat is niet altijd de waarheid en ervaring van anderen. U kunt daarop vast lopen. Door te kijken naar uzelf krijgt u andere inzichten.  

Logo LVSC PMS

Passie voor professioneel begeleiding